biblioteket

Biblioteket - 6 år

Diverse Permalink2
Idag är Bibliotekets sjätte födelsedag! Jag har haft fantastiskt roligt med bloggen under de här sex åren, det har varit otroligt givande att få dela med mig av mina tankar kring de böcker jag läser. Varje gång jag får en kommentar av någon av er som läser blir jag så himla glad.
 
Men jag har på sistone känt en dalade entusiasm över bloggen. Så jag har bestämt mig för att ta en paus. Typ. Mina månadsuppdateringar kommer komma varje månad, mest för att jag tycker de är roliga att se tillbaka på. Men recensioner kommer jag vila från ett tag, helt enkelt tills det känns roligt igen. Så hoppas jag komma tillbaka till hundra procent igen så småningom, och fira flera blogg-födelsedagar i framtiden.
 
Tack till er som hängt med! Vi ses snart igen.

Recension: Ja, se Lotta!

Recensioner ja, se lotta! Permalink0
 
Författare: Merri Vik

Utgivningsår: 1959
 
Serie: Lotta #2
 
Handling: 
I denna bok åker Lotta till faster Truddan och bor där över nyår. Här lär hon känna Mats och går på nyårsbal, där hon lyckas föra samman Truddan med en fysiklektor vid namn Jesper Brem. På tant Bernhardinas släktbjudning möter vi Lottas avlägsna släkting Paul Ryd, som är fem år äldre och enligt Lotta mallig, humorfri och överlägsen. En feministisk diskussion mellan ungdomarna på bjudningen utmynnar i dragkamp mellan könen, vilken slutar med att frisyrer raserar och klackar lossnar. Dagen efter hos tant Bernhardina klär Lotta ut sig till en världsvan ung dam och lyckas lura Paul. För att fira den sista jullovsdagen åker Lotta, Giggi och Britt spark till Gammaltuna. Resan för med sig både auktioner och museibesök.
 
Mitt omdöme:
En kul fortsättning i Lotta-serien där vi helt enkelt fortsätter följa Lotta i hennes liv. Boken känns som att den är uppdelad i små vinjetter, som små inblickar i Lottas vardag. Det är en mysig stämning och tonen är lättsam och rolig.
 
Någonting jag verkligen uppskattade i den här boken är att det finns inslag av lite seriösare saker. Fortfarande i en dråplig och humoristisk paketering, men ändå. Som hur kvinnor och män borde vara jämställda till exempel. Det är någonting som författaren berör. Man får även se att Lotta är väldigt självständig och att hon inte låter någon, allra minst pojkar, ställa sig över henne. Helt klart ett bra inslag! Det sagt märker man ju dock att boken inte direkt är skriven på senare tid.
 
Vi får även lära känna Lottas vänner och familjemedlemmar lite mer, vilket var fint. Precis som i första boken är relationerna en stark del av berättelsen. Några nya karaktärer som ska bli kul att följa, som Paul till exempel.
 
Det är väl inte höjden av litteratur direkt, men vad gör väl det? Lotta är precis vad jag känner för att läsa just nu och jag ser fram emot att fortsätta i serien.
 

Månadsupdate: Juni

Månadsupdate månadsupdate Permalink0
 
 
Antal lästa böcker: 3
Antal lästa sidor: 797
Påbörjade serier: 2 - To all the boys I've loved before & Lotta
Avslutade serier: 
Omläsningar: -
Bästa boken: Hemmet
 
Känns som att jag har läst mycket mer än det här. Mitt "problem" för tillfället är dock att jag påbörjar en massa böcker, sedan tar det evigheter för mig att avsluta dem. Så ganska ofokuserad läsning just nu, men det känns samtidigt inte som jag är i en svacka. Jaja, de böcker jag har läst ut under juni har varit bra i alla fall.
Till top