biblioteket

Lite ny design

Diverse bloggdesign Permalink0
Jag kände för lite förändring så jag gav bloggen en ny kostym helt enkelt. Är inte helt hundra nöjd, kommer kanske byta tillbaka om jag inte hittar på någonting annat. Eller så måste jag kanske bara vänja mig lite. Blev inspirerad av Nattens cirkus som jag läser för tillfället, när det gäller färgerna och så. 
 
  
Före och efter.

Bokrea

Nytt och lånat bokrea 2014 Permalink3
 
Idag begav jag mig ut på bokrean! Är otrolig nöjd med mina fynd.
 
 
Jag har aldrig läst någonting av PC Jersild innan, så den här boken kanske inte är den bästa att börja med. Som jag förstår det kommer författarens tidigare karaktärer och "hälsar på honom" eller vad man ska säga. Vet inte om det egentligen hade varit bättre att läsa de tidigare böckerna först, men det kanske inte spelar någon större roll? Hur som helst ska det bli jättekul att läsa någonting av den här författaren.
 
 
Jag hade bestämt mig redan innan jag åkte hemmifrån idag att om de hade den här boken så skulle den få följa med mig hem. Minns att jag var nära att köpa den på förra årets rea, men lät bli av någon anledning. Älskar omslaget hur mycket som helst!
 
 
 
Och det bästa av allt! Två volymer med Jane Austen-böcker. Den första har Pride and Prejudice, Mansfield Park och Persuasion i sig. Den andra volymen innehåller Sense and Sensibility, Emma och Northanger Abbey.

Jag har redan läst Pride and Prejudice och Sense and Sensibility, fast på svenska. Av dem äger jag dessutom bara Sense and Sensibility. Missade nästan de här skönheterna innan jag skulle betala, men fick som tur är syn på dem till slut. Det ska bli kul att läsa Jane Austen på originalspråk också.

Recension: The tales of Beedle the Bard

Recensioner the tales of beedle the bard Permalink1
 
 
Författare: J.K. Rowling

Utgivningsår: 2008
 
Handling: 
The tales of Beedle the Bard contains five richly diverse fairy tales, each with its own magical character, that will variously bring delight, laughter and the thrill of mortal peril.
   Additional notes for each story penned by Professor Albus Dumbledore will be enjoyed by Muggles and wizards alike, as the Professor muses on the morals illuminated by the tales, and reveals snippets of information about life at Hogwarts.
 
Mitt omdöme:
Den här lilla boken har stått i min hylla i en massa år. Jag har liksom glömt bort den lite. Men så fick jag plötsligt lust att läsa den och det är jag väldigt glad att jag gjorde. Jag började faktiskt läsa den när jag först köpte den, men lade den ifrån mig efter bara några sidor. Vet inte riktigt varför.
 
För det första vill jag bara säga att J.K. Rowling verkligen har känsla för detaljer. Det märks så tydligt att hon kan den här världen utan och innan. Kombinationen av hennes och Dumbledores kommentarer, och dessa söta små sagor, gör mig glad helt enkelt. Det är en sådan fin liten bok, och jag sitter och ler mest hela tiden medan jag läser. Jag älskar att man på sätt och vis får en historielektion på köpet, och jag glömmer lite att den här världen faktiskt inte finns. Den här boken skapar ännu mer djup i J.K. Rowlings värld och jag tycker det är otroligt att hon har skapat allt det här. Själva sagorna sedan var himla söta. Min favorit var nog The fountain of fair fortune, gillade karaktärerna i den mest. 
 
Så har du typ en timme över och vill läsa något som kommer göra dig på gott humör kan du ju alltid plocka upp The tales of Beedle the Bard. J.K. Rowlings fina illustrationer gör ju inte boken sämre heller direkt!
 
Till top