biblioteket

NaNoWriMo 2012 - sammanfattning

Diverse nanowrimo 2012 Permalink0
 
 
Så var det över. Min allra första NaNoWriMo. Målet var alltså att skriva 50000 ord på 30 dagar. Lyckades jag? Absolut inte. Mitt bidrag blev "bara" strax över 12000 ord (12102 närmare bestämt). Men jag är så sjukt nöjd ändå. Jag kunde visserligen ha ansträngt mig en gnutta mer för att uppnå mitt mål, men 12000 ord är ändå mer än jag någonsin skrivit på någon av mina berättelser. Och det har varit så fruktansvärt kul! NaNo kommer definitivt vara ett årligt inslag i mitt liv och jag ska göra mitt bästa för att stå som vinnare någon gång i framtiden. Just nu är jag mest glad över vad jag fått ut av årets medverkan; jag har upptäckt hur mycket jag verkligen älskar att skriva. Det är visserligen något jag alltid tyckt varit kul, men inte såhär. Boken jag påbörjade nu under november kommer jag absolut fortsätta skriva på. Kanske är den någorlunda klar lagom till november 2013, när nästa berättelse ska påbörjas? Hur som helst är jag väldigt glad över att jag medverkade i årets NaNoWriMo. Hur har det gått för er?

Månadsupdate - November

Månadsupdate månadsupdate Permalink0
 
 
 
Månadens bästa bok: Birthmarked
Månadens sämsta bok: Geek magnet
Månadens bästa karaktär: Leon från Birthmarked
Månadens sämsta karaktär: Jag tyckte att Moberg från Innan floden tar oss var riktigt irriterande.

Antal lästa böcker: 3
Antal lästa sidor: 1117
 
Ja, det var november det. Känner att min läslust är på väg tillbaka igen, vilket känns skönt. Har tolv böcker kvar på min läsutmaning för 2012, känns inte direkt som att det kommer hända. Men ingenting är omöjligt, kommer ha lite mer tid för läsning under december. Vi får väl se.
 

Recension: Birthmarked

Recensioner birthmarked Permalink0
 
 
Författare: Caragh M. O'Brien
 
Utgivningsår: 2010
 
Handling:
In the future, in a world baked dry by the harsh sun, there are those who live inside the wall and those, like sixteen-year-old midwife Gaia Stone, who live outside. Gaia has always believed it is her duty, with her mother, to hand over a small quota of babies to the Enclave. But when Gaia’s mother and father are arrested by the very people they so dutifully serve, Gaia is forced to question everything she has been taught to believe. Gaia’s choice is now simple: enter the world of the Enclave to rescue her parents, or die trying.
 
Mitt omdöme:
Av någon anledning har jag lite svårt att sätta ord på vad jag tycker om den här boken, men jag ska försöka i alla fall. Majoriteten av berättelsen var liksom inget speciellt. Missförstå mig rätt, den var bra. Men karaktärerna fastnade liksom inte hos mig, inte heller berättelsen. Men som tur är ändrades det.
 
När det började bli lite mer action så blev Birthmarked riktigt bra. Karaktärerna stod plötsligt ut mer och jag vill liksom veta mer om dem. Boken känns ganska unik som dystopi, jag tycker oftast att de flesta böcker i genren följer ungefär samma mönster. Den följer visserligen vissa karaktärsdrag som är typiska för genren, men jag kunde aldrig ha gissat att vissa saker skulle hända. Berättelsen tar flera oväntade vändningar helt enkelt.
 
Något som jag verkligen gillar är hur författaren har skrivit vissa karaktärer. Jag hade emellanåt svårt att bedömma om de var onda eller goda. Leon till exempel, var jag väldigt osäker på till en början. Men han blev till sist en av mina favoriter i boken. Jag gillade också hur Gaia inte var den typiska, snygga protagonisten. Med sitt ärr stod hon ut bland beskrivningen av många andra bok-hjältinnor. Hela grejen med hennes mammas kod och alla barn som avancerats till The Enclave var också riktigt kul att läsa om.
 
Så, ja... Trots en lite intetsägande start tyckte jag väldigt mycket om Birthmarked. Jag kommer plocka upp fortsättningen så snart jag kan.
 
Till top