biblioteket

Recension: Niceville

Recensioner Permalink0


Författare: Kathryn Stockett
Utgivningsår: 2009
Originaltitel: The Help

Handling:
I 60-talets Amerika får vi följa Skeeter, en ung kvinna med drömmar om att få skriva. Hembiträdena Aibileen och Minny arbetar för två familjer i Skeeters hemstad och de tre kvinnornas liv vävs samman när Skeeter bestämmer sig för att skriva en bok om svarta hembiträdens version av hur deras yrken verkligen ser ut. Arbetet med boken är farligt och riskabelt, men det förändrar allt.

Mitt omdöme: Jag fick nys om den här boken när jag såg trailern till dess filmatisering, med Emma Stone som Skeeter. Jag ville dock läsa boken innan jag såg filmen (som inte har kommit ut än i vilket fall som helst) och det är jag väldigt glad för. Jag sträckläste Niceville, så mycket man nu kan sträckläsa något när man arbetar 8 timmar om dagen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som jag gillar så mycket. Den är inte jätterolig, inte heller jättesorglig. Men den är hjärtlig och känns äkta.

Jag säger bara en sak: Läs den!Biblioteket frågar 1

Biblioteket frågar Permalink0


Minns ni när ni lärde er att läsa? Var det när ni började skolan, eller började kanske ni tidigare än så?

Recension: Alice's adventures in wonderland

Recensioner Permalink0


Författare: Lewis Carroll
Utgivningsår: 1865

Handling: Jag tror de flesta av oss känner till historien om Alice i underlandet, men för er som inte gör det tänkte jag dra handlingen ändå. Vi får följa med Alice på hennes livs äventyr i underlandet, en märklig plats där kaniner har fickur, där man krymper till den minsta möjliga storlek för att sedan växa sig så stor att man inte får plats i ett hus. Vi får träffa underliga drottningar med en kortlek som arbetar för henne och galna hattmakare som ständigt dricker te.

Mitt omdöme: Jag har velat läsa den här boken jättelänge, så jag blev hur glad som helst när den föjlde med min nya mobil. Historien är helt fantastisk och jag tänkte flera gånger att "jag önskar att jag hade skrivit det här". Den är helt klart skriven för barn och jag kan tänka mig att just barn hade gillat den här boken extra mycket. Men även jag, som nästan är 20 år, satt och log genom hela berättelsen. Jag tror också att faktumet att jag läste den på engelska höjde upplevelsen lite, det kändes väldigt passade med denna något gammeldags engelska i kombination med den något galna historien.

Till top