biblioteket

Månadsupdate: September

Månadsupdate månadsupdate Permalink0
      
 
Antal lästa böcker: 7
Antal lästa sidor: 1495
Påbörjade serier: 1 - Barnbruden
Avslutade serier: -
Omläsningar: -
Bästa boken: Antingen Nordiska väsen eller Barnbruden tror jag. Fast alla böcker har varit bra den här månaden.
 
Tycker att jag har haft en riktigt bra läsmånad i september. Har tyckt om allt jag läst och min lässvacka verkar vara över. Äntligen!

Ny kategori: Skriva

Skriva skriva Permalink1
Att jag gillar böcker är väl knappast en överaskning för någon. Läsandet är en passion som är närvarande i varje del av mitt liv. Och så har vi det här med att skriva. En passion som ligger mig minst lika nära som läsandet. En dröm som följt mig genom hela mitt liv. Då och då har jag skrivit inlägg om just skrivande här på bloggen, men de är ganska få. Det vill jag ändra på. Dels för att det är ett ämne jag älskar, dels för att hålla mig själv lite accountable. För jag har en bok. Det första utkastet är nästan, nästan klart. Och jag vill liksom dela med mig av processen att skriva färdigt den här, och framtida berättelser. Det som är svårt och det som är kul. Jag hoppas att genom att få ut mina tankar och funderingar kring mitt skrivande att få lite mer motivation och inspiration att faktiskt jobba med texten. För det är så lätt att sitta och dagdrömma om att kanske, kanske någon gång få se sin bok ute i bokhandlarna. En annan att faktiskt göra jobbet som krävs för att det ens ska kunna bli en möjlighet.
 
Så jag hoppas det här är någonting ni kommer tycka är intressant. Om någon av er också skriver hade det varit superkul att höra lite om era projekt, tankar och drömmar i kommentarerna. Vad skriver ni? När skriver ni? Vad hoppas ni uppnå med era berättelser? I nästa Skriva-inlägg ska jag nog ta och berätta lite mer om min bok. Hur den började i mitt huvud, vem min huvudperson är, mina planer för berättelsens framtid. Sådana saker. Det ska bli väldigt roligt att äntligen dela med sig av den här världen som bott i mitt huvud det senaste året. För jag tycker om den väldigt mycket.

Recension: Charlie and the chocolate factory

Recensioner charlie and the chocolate factory Permalink0
 
Författare: Roald Dahl

Utgivningsår: 1964
 
Handling: 
Willy Wonka's famous chocolate factory is opening at last!
   But only five lucky children will be allowed inside. And the winners are: Augustus Gloop, an enormously fat boy whose hobby is eating; Veruca Salt, a spoiled-rotten brat whose parents are wrapped around her little finger; Violet Beauregarde, a dim-witted gum-chewer with the fastest jaws around; Mike Teavee, a toy pistol-toting gangster-in-training who is obsessed with television; and Charlie Bucket, Our Hero, a boy who is honest and kind, brave and true, and good and ready for the wildest time of his life!
 
Mitt omdöme:
Jag kände såklart till berättelsen om Charlie sedan innan. Jag har sett filmen med Johnny Depp massvis med gånger (men aldrig den med Gene Wilder, shame on me.), och när jag var liten fanns ett barnprogram baserat på boken. Så jag tror att eftersom jag kan berättelsen så himla bra, så var jag inte överdrivet exalterad över att faktiskt läsa den. Men det är samtidigt en historia jag gillar väldigt mycket, så det var ändå lite kul att läsa den i dess ursprungsform.
 
Willy Wonka är en väldigt rolig karaktär, och faktiskt mindre "obehaglig" än jag tycker han är i filmen till exempel. Konstig och excentrisk, ja. Men inte särskilt obehaglig. Alla barnen är väldigt roligt framställda och Charlie fungerar som en väldigt tydlig motpol till dem alla. Världen (eller fabriken får man väl säga) är framställd på ett väldigt fantasifullt sätt och det är lätt att föreställa sig den. 
 
Roald Dahls stil är lätt att känna igen, så även i den här boken. Jag tycker att det märks tydligt att det är hans verk, trots att jag inte läst så många av hans böcker än. Och det är väl en bra sak? Men som sagt fanns det inte direkt några överaskningar för min del, eftersom jag redan kände till berättelsen. Dock är det helt klart värt att läsa den här boken. Jag kommer utan tvekan fortsätta med Dahls böcker.
 
Till top