biblioteket

Månadsupdate - Augusti

Månadsupdate augusti, månadsupdate Permalink0
    
 
Månadens bästa bok: Will Grayson, Will Grayson
Månadens sämsta bok: Romeo och Juliet tror jag.
Månadens bästa karaktär: Tiny Cooper!
Månadens sämsta karaktär: Vet inte riktigt. Störde mig lite på Sadie i Flickan från tjugotalet emellanåt.
Antal lästa böcker: 5
Antal lästa sidor: 1362
 
Har haft något av en lässvacka under den senare halvan av augusti. Eller ja, livet har väl kommit emellan på sätt och vis. Men av de böcker jag har läst har jag gillat de flesta rätt så bra. Älskade ju Will Grayson, Will Grayson och jag hann till och med läsa om Pojkarna av Jessica Schiefauer. Har velat det ett bra tag. Har dessutom bara en bok kvar i min Goodreads reading challenge! Det har verkligen varit ett bra läsår hittills för min del. Tror inte att jag kommer att öka på mitt antal dock, utan låter den nog vara som den är.

Omslag: The City

Omslag the city Permalink1
 
 
Av någon anledning fångade det här omslaget in mig totalt. Älskar färgerna och atmosfären det inger. Det ser liksom lite mystiskt ut. Vet inte riktigt vad boken handlar om. Någonting om musik och konst och farliga människor i den här staden (?). Vet inte riktigt om jag faktiskt kommer att läsa The City, men ville mest bara visa det fantastiska omslaget.
 

Tegelstenar

Nytt och lånat främlingen, the final empire Permalink0
 
Jag läste om en ny tv-serie, Outlander, på Seriedrottningen och blev sjukt sugen på att se på den. Men jag ville läsa åtminstone första boken i serien som programmet är baserat på. Så igår begav jag mig ut till min lokala bokhandel och letade upp den där. Och eftersom jag är jag kunde jag inte låta bli att plocka med mig en bok till. The final empire har jag varit nyfiken på ett tag, och jag älskar omslaget. Det ska bli kul att se hur jag gillar den.
 
Främlingen av Diana Gabaldon är alltså boken tv-serien är baserad på. Den handlar om en engelsk kvinna som är på en andra smekmånad med sin man i Scotland år 1945. Hon stannar dock inte kvar på nittonhundratalet, utan faller tillbaka i tiden till år 1743. Har börjat läsa den och gillar den väldigt mycket än så länge. Behövde en liten paus i mitt Sagan om ringen-läsande kände jag. Trots att boken är över 700 sidor lång tror jag att den kommer gå relativt snabbt att läsa. Texten är minimal, men man flyger över sidorna ändå.
Till top