biblioteket

Månadspdate - februari

Månadsupdate februari, månadsupdate Permalink0
  
 
Månadens bästa bok: Genom dina ögon
Månadens sämsta bok: Hans majestäts drake
Månadens bästa karaktär: Åh, så svårt. Gillade nog Vandraren bäst.
Månadens sämsta karaktär: Laurence från Hans majestäts drake. Han var tråkig.
Antal lästa böcker: 3
Antal lästa sidor: 1141
 
En väldigt bra bok, en helt okej bok och en bok som jag inte gillade alls. Väldigt varierat denna månaden om inte annat.
 
Min läslust har väl varit sisådär, mest på grund av att jag för tillfället jobbar på två böcker som inte är sådär överdrivet spännande (än i alla fall). Så även om jag hade planerat att läsa ut även dem under februari, så blev det inte på det viset. Men om några dagar dyker det upp recensioner på de böckerna och även ett inlägg med lite nyinköpta böcker. Jag gick lite bananas. 

Recension: Hans majestäts drake

Recensioner hans majestäts drake Permalink0
 
Författare: Naomi Novik

Utgivningsår: 2006

Originaltitel: His majesty's dragon
 
Serie: Temeraire #1

Handling: 
När HMS Reliant besegrar en fransk fregatt och lägger beslag på dess värdefulla last - ett drakägg - ändras kapten Will Laurences öde och liv för all framtid. Tillsammans med den ovanligt intelligenta och speciella draken Temeraire skickas han nu på olika äventyr i den engelska kungens tjänst.

Mitt omdöme:
Ja, vad ska man säga? Tyvärr är den här boken ett stort snooze-piller och jag är så glad över att den är slut. Det händer ingenting, det finns liksom ingen berättelse att tala om. Novik talar om för läsaren hur saker och ting ligger till, istället för att visa. Det känns som att de bitar som är menade att vara lite mer actionfyllda är inslängda bara för att. Anledningarna bakom de få strider som finns med är vaga och ärligt talat så är själva striderna inte särskilt spännande. Det är sida upp och sida ner med oengagerade beskrivningar och tråkiga karaktärer. Just karaktärerna, åtminstone de mänskliga, är ganska platta. Jag vet ingenting om dem, knappt vad de heter ens.
 
Drakarna däremot tycker jag att Novik har lyckats med relativt bra. Det var väl den enda aspekten av den här boken som jag åtminstone måttligt gillade. De hade lite mer personlighet än sina mänskliga skötare och jag gillade faktumet att det kändes så naturligt att de fanns. Att de kunde prata var också en detalj som jag tyckte om.
 
Men nej, annars var den här boken en stor tumme ner för mig. Ingen handling att tala om, tråkiga beskrivningar och platta karaktärer.
 

Omslag: Vaclav and Lena

Omslag vaclav and lena Permalink1
 
Har aldrig hört talas om den här boken förut, men när jag såg omslaget så kände jag att jag var tvungen att göra ett omslagsinlägg! Tycker det är supervackert och tilltalande. Gillar att det är så detaljrikt, trots att det faktiskt är ett ganska enkelt koncept. De små fåglarna är väldigt fina också. Det ska tydligen vara en kärlekshistoria som utspelar sig i Ryssland, eller kanske att det handlar om ryska emigranter. Någonting sådant. Där finns tydligen någon trollkarl med i bilden också. Ja, själva berättelsen lockar mig inte särskilt mycket, men omslaget är som sagt sjukt fint!
 
Till top