biblioteket

Månadsupdate: Februari

Månadsupdate a storm of swords, arvet efter dig, everything everything, hark! a vagrant, harry potter, middagsmörker Permalink1
     
 
Antal lästa böcker: 6
Antal lästa sidor: 2851
Påbörjade serier: 1 - Middagsmörker
Avslutade serier: -
Omläsningar: 2 - Hark! A vagrant och Harry Potter & fången från Azkaban
Bästa boken: Everything, Everything eller A storm of swords. Kan inte välja!
 
Har inte känt mig nöjd över upplägget på mina månadsuppdateringar på sistone, så jag tänkte prova göra såhär istället. För övrigt tycker jag att jag har haft en riktigt bra läsmånad i februari. Inga dåliga böcker! Hann med ett par omläsningar dessutom. Är inne i ett riktigt flow när det kommer till läsningen just nu.

Recension: Arvet efter dig

Recensioner arvet efter dig Permalink0
 
 
Författare: Jojo Moyes

Utgivningsår: 2015
 
Serie: Me before you #2
 
Handling: 
Lou tampas med skuldkänslor över att hon inte lyckades förmå Will att fortsätta leva, samtidigt som hon själv ställs inför en hel rad nya utmaningar. Hon lovade Will att våga mer och att leva sitt liv fullt ut. Men hur? Och om man lärt sig att kärleken ibland lämnar en med outsäglig sorg och saknad, vågar man då bli kär igen?
 
Mitt omdöme:
Åh, vad underbart det var att vara tillbara med Lou igen. Innan jag började läsa visste jag inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Jag var övertygad om att jag skulle tycka om boken, och det gjorde jag absolut. Den levde dock inte upp till första boken, men det hade jag inte heller väntat mig riktigt.
 
Lou var det bästa med boken. Jag fullkomligt älskar henne. Att få följa henne i efterkölen av händelserna i första boken var väldigt fint. Hur hon slits mellan sitt förflutna och chansen att bygga en framtid. Jag gillade de flesta andra karaktärer också. Lily kunde vara något irriterande, men det fanns ju helt klart anledningar bakom hennes beteende. Hennes och Lou's relation var hur fin som helst, alla motgångar till trots. Sam gillade jag också. Han gjorde inte något jätteintryck hos mig, men jag kände väl ändå att han passade in i berättelsen bra. Som att han var precis rätt för situationen, eller vad man ska säga.
 
Då och då kändes boken lite smått splittrad. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som får mig att känna så. Det var så många små storylines liksom. Men det störde inte allt för mycket. Som jag sa innan levde den inte riktigt upp till sin föregångare, men det var inte direkt någonting dåligt. Jag ser det som att Livet efter dig var en sådan himlastormande läsupplevelse för mig, och att den här helt enkelt var en fin bonus.
 
 
 
Min recension av Livet efter dig

Bokrean 2016

Nytt och lånat agnes cecilia, arvet efter dig, bokrean 2016, egenmäktigt förfarande, ensam på mars, stoner, the iron trial, the rithmatist Permalink2
 
Bokrean har börjat! Satte mig på tåget och begav mig mot Malmö i förmiddags för att se om jag kunde hitta någonting roligt. Det kunde jag givetvis.
 
       
 
På SF-Bokhandeln hittade jag The Iron Trial och The Rithmatist. Blev jätteglad över att hitta dem på rean, har velat läsa dem ett tag nu. Resten hittade jag på Akademibokhandeln. Stoner vet jag egentligen inte så mycket om, men varje gång jag går in i en bokhandel går jag alltid och petar lite på den. Så nu slog jag till helt enkelt. Egenmäktigt förfarande tycker jag låter väldigt intressant, har hört massor av bra saker om den. Arvet efter dig var den boken jag hade hoppats hitta på rean i år. Har redan börjat läsa och den är riktigt bra hittills. Ensam på Mars, eller The Martian, blev jag lite förvånad över att hitta av någon anledning. Men glad, hör bara massa lovord om den boken. Och slutligen Agnes Cecilia. Hur fint är inte detta omslag?! Älskade filmen när jag var lite yngre, och upptäckte att det var en bok från början för några år sedan. Så den här är jag riktigt glad över att ha fått tag på.
 
Har ni fyndat än på rean?
Till top