biblioteket

BJVL: The s-word

Böcker jag vill läsa the s-word Permalink0
 
 
Ursäkta att det är lite tyst här på bloggen för tillfället! Det går lite halvtrögt med läsningen för tillsället, så jag är inte superinspirerad att blogga. Men jag slösurfade lite på goodreads och hittade den här boken, The s-word av Chelsea Pitcher. Den handlar om en tjej som hittas i säng tillsammans med sin bästa väns pojkvän och folk börjar skriva "slampa" (eller "slut" eftersom den är skriven på engelska) på hennes skåp i skolan. Detta i kombination med att hennes bästa vän inte längre pratar med henne leder till att hon tar livet av sig, men folk fortsätter att göra narr av henne. Så hennes bästa vän börjar undersöka vem det är som fick hennes vän att vilja dö. 
 
Tycker den låter väldigt intressant och ämnet är så himla relevant och viktigt. Här hittar du The s-word på goodreads.

Citat - 7

Citat en dag Permalink0
 
När jag läste Every day av David Levithan hittade jag några citat som jag tyckte om och ville dela med mig av. Jag minns inte riktigt när i berättelsen de är skrivna, så de får stå för sig själva helt enkelt.
 

It’s late September in Maryland. The leaves haven’t begun to change, but you can tell they’re starting to think about it.

 

 

I am learning that a life isn’t real unless someone else knows its reality. And I want my life to be real.

 

 

This is the after for her, and if she’s in the after, then I have to be in the after, too.

BJVL: The resurrectionist: The lost work of Dr. Spencer Black

Böcker jag vill läsa the resurrectionist Permalink1
 
Det här verkar vara en riktigt häftig bok som man liksom kan sitta och bläddra i bara för att det är kul. Det börjar tydligen som en "biografi" om den här Dr. Spencer Black (vet inte om jag borde veta vem det är?) och fortsätter som en journal eller dagbok över hans verk eller arbete. Det handlar om övernaturliga varelser tror jag, som en förteckning över dem. Boken har illustrationer av varelsernas skelett och sådana saker. När jag har lite mindre olästa böcker här hemma (om det någonsin kommer ske) så ska denna helt klart flytta hem till mig!
 
Här är bokens goodreads-sida.
Till top