biblioteket

Recension: The hunger games - catching fire

Recensioner Permalink2


Författare: Suzanne Collins

Utgivningsår: 2009

Handling: Katniss har tillsammans med Peeta lyckats överleva "The hunger games", bara för att återvända hem och upptäcka att regeringen är ursinniga. En ny omgång av spelen tar sin början, men det är inte som vanligt. Tolv män och tolv kvinnor, alla tidigare vinnare av spelen, väljs ut för att åter träda in i arenan. Vad ska nu hända när Katniss inte bara behöver oroa sig för spelen, utan också för "The Capitol" och en stundande revolution? En revolution som kan ha startat med henne.

Mitt omdöme: Jag är inte riktigt lika förälskad i seriens andra bok som jag var i den första. Boken är fortfarande väldigt bra och jag läste den ganska fort, men den är helt enkelt inte lika spännande som den första boken. Tiden i arenan är relativt händelselös och ögonblicken som leder upp till spelen likaså. Men, som sagt, berättelsen är likväl underbar. Det känns som att boken är en slags bro mellan bok ett och tre (som jag visserligen bara precis har börjat på, så jag vet inte säkert), som om den leder oss upp till något större. Jag rekomenderar Catching fire starkt!


Recension: The hunger games

Recensioner Permalink0


Författare: Suzanne Collins

Utgivningsår: 2008

Handling: Tolv flickor och tolv pojkar från olika distrikt väljs ut för att tävla i "The hunger games". För att vinna måste du döda dina motspelare, tills du är den sista kvar i livet. När Katniss Everdeens systers namn dras tvekar hon inte en sekund för att ta hennes plats. Kan hon vinna?

Mitt omdöme: Okej. Jag kan inte beskriva med ord hur mycker jag älskar den här boken, men jag ska försöka ändå. Vi kan väl säga såhär; Jag läste alla 454 sidor under gårdagen. Jag kunde inte sluta. Det är en väldigt intressant historia, hemsk på så många sätt. Jag satt som fastbunden vid boken för att få veta vad som händer härnäst. Det är en väldigt spännande berättelse, helt enkelt.

Vet ni vad jag ska göra nu? Jag ska springa till Bokia och köpa resterande böcker i serien. Vänta er en recension på bok nummer två inom kort!Till top