biblioteket

Recension: Graceling

Recensioner Permalink0


Författare: Kristin Cashore

Utgivningsår: 2008

Handling: Katsa är speciell. Bland människor med alla möjliga gåvor, Grace, har Katsa gåvan att döda. Andra är rädda för hennes gåva och undviker henne. När en kungs far bliv kidnappad försöker Katsa lista ut vem som kan ha kidnappat den gamla mannen. Med henne på resan är Po, en prins som även han har en Grace.

Mitt omdöme: Jag älskar Katsa som karaktär. Hon är så självständig och stark, samtidigt som hon har en mjukare sida som utvecklas allt eftersom boken fortskrider.  Själva berättelsen är också bra, men lite småseg emellanåt. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, för jag kan i stort sett bara komma på saker jag gillar med boken. Men det är någonting där som gör att "flowet" i boken inte riktigt infinner sig. Dock tror jag att den skulle vara fantastisk som film!

Fynd!

Nytt och lånat Permalink0När jag gick förbi Myrorna såg jag en skylt där det stod att de sålde en massa böcker för 5 kr. Tyvärr hittade jag inget bland dem, men däremot snappade jag åt mig det här exemplaret av Da Vinci Koden (Dan Brown) för 15 spänn! Den är i jättefint skick. Ska nog börja titta efter böcker på Myrorna oftare. Betydligt snällare mot min student-plånbok.

Apropå ingenting så skulle jag vilja göra lite förändringar här på bloggen. Vill vara mer aktiv, men det är svårt eftersom jag främst skriver recensioner. Jag hinner inte läsa flera böcker i veckan direkt, så om någon läser den här bloggen och har några förslag på vad som skulle kunna förbättras tar jag tacksamt emot dem.

Recension: City of Bones

Recensioner Permalink1


Författare: Cassandra Clare

Utgivningsår: 2007

Handling: I den första i boken i serien The mortal instruments introduceras vi till en värld som inte är som vi trodde. Clary Fray upptäcker detta när hon stöter på en grupp ungdomar som verkar lite speciella. De är så kallade "Shadowhunters", ett folk som jagar demoner. Hela Clarys liv vänds upp och ner när hon faller allt djupare in i deras värld.

Mitt omdöme: Jag gillade den här boken. Karaktärerna var hur bra skrivna som helst. Men det tog ändå ett tag för mig att ta mig igenom den. Det är inte den bästa bok jag någonsin läst, om man säger så, men jag vill ändå fortsätta läsa böckerna som följer i serien. Jag är mest intresserad av en slags "prequel-serie" som handlar om dessa Shadowhunters fast förr i tiden. Men jag vill läsa klart böckerna i The mortal instruments först.Till top