biblioteket

Månadsupdate: November

Månadsupdate månadsupdate Permalink0
 
 
Månadens bästa bok: Aristotle & Dante var alldeles underbar även andra gången jag läste den, och The Final Empire var också sjukt bra. Så delad första plats denna månaden.
Månadens sämsta bok: Ingen dålig bok under november.
Månadens bästa karaktär: Vin tror jag, om jag inte räknar min redan befintliga kärlek för Aristotle & Dante.
Månadens sämsta karaktär: Vet inte riktigt. Shan kanske? Elends ex i The Final Empire.
Antal lästa böcker: 2
Antal lästa sidor: 1006
 
Bristen på energi har fortsatt in i november, och jag har bara läst två böcker. Dock har de varit väldigt bra båda två, så det gör faktiskt inte så mycket.
 
NaNoWriMo då? Har knappt skrivit något alls. Upptäckte typ halvvägs igenom månaden att jag inte alls gillar min berättelse, och gav upp lite grann. Men men, så kan det vara. 8367 ord landade det hela på till slut.
 
Nu hoppas jag på lite mer energi i december, det är så tråkigt att inte orka läsa och göra annat man egentligen känner för att göra.

Recension: The final empire

Recensioner the final empire Permalink0
 
Författare: Brandon Sanderson

Utgivningsår: 2006
 
Serie: Mistborn #1
 
Handling: 
For a thousand years the ash fell. For a thousand years, the Skaa slaved in misery and lived in fear. For a thousand years, the Lord Ruler reigned with absolute power and ultimate terror, divinely invincible. Every attempted revolt has failed miserably.
   Yet somehow hope survives. A new kind of uprising is being planned, one that depends on the cunning of a brilliant criminal mastermind and the courage of an unlikely heroine, a Skaa street urchin, who must learn to master Allomancy, the power of a mistborn.
 
Mitt omdöme:
The Final Empire var den första boken på länge som verkligen fick mig att bli exalterad över att läsa igen. Den greppade verkligen tag i mig, och jag fastnade så oerhört mycket för hela den här världen, och människorna i den.
 
Det allra, allra bästa med boken är Allomancy. Jag fullkomligt älskade att läsa om den här "magin", eller vad man ska kalla det. Hela sättet det var uppbyggt på kändes logiskt, och det var sjukt intressant att läsa om. Älskade när Vin tränade med Kelsier, och när hon använde sina krafter på egen hand. En oerhört spännande och välskriven del av berättelsen.
 
Hela den politiska delen var också någonting jag gillade väldigt mycket. Alla planer och förberedelser, och sedan när saker och ting sätts i rörelse, var fantastiskt spännande. Det gick långsamt fram, vilket kändes trovärdigt. Då och då gick det dock lite väl långsamt, mot bokens mitt, men över lag var det inget större problem.
 
Till en början var Kelsier min absoluta favorit. Han var väldigt rolig, men han hade ändå väldigt mycket allvarliga delar i berättelsen också. Men allt eftersom boken fortskred växte Vin i mina ögon, och jag tyckte jättemycket om att få följa hennes utveckling. Från en paranoid och rädd tjuv, till personen hon kommer att bli är oerhört skickligt utfört.
 
Allt som allt var The Final Empire väldigt spännande, med en otroligt väl uppbyggd värld. Trots några lite småsega delar, tror jag den här boken och dess karaktärer kommer att stanna med mig väldigt länge. Jag ser fram emot att läsa resten av serien.
 

BJVL: How to be alone

Böcker jag vill läsa how to be alone Permalink1
Jag har sett den här videon massor av gånger. Fullkomligt älskar den. Upptäckte precis att det finns en bok också. Hade älskat att ha den här hemma, men samtidigt blir det nog en annan upplevelse att läsa orden. Gillar hela kompositionen i videon. Det blir en särskild stämning, budskapet kommer fram på ett så fantastiskt vis.
 
Men boken ser himla fin ut hur som helst.
 
 
Till top