biblioteket

Månadsupdate: Februari

Månadsupdate februari, månadsupdate Permalink0
 
 
Månadens bästa bok: Bloodlines
Månadens sämsta bok: Ingen dålig bok denna månaden
Månadens bästa karaktär: Sydney, om man inte räknar de få stunderna Rose dök upp I Bloodlines.
Månadens sämsta karaktär: Tror det får bli Keith.
Antal lästa böcker: 2
Antal lästa sidor: 744
 
Dubbelt så många böcker jämfört med januari! Seg start på året, men jag känner verkligen hur läslusten är tillbaka. Ser fram emot att sätta igång med någon av de böcker jag skaffat hem på sista tiden.

Recension: Just one year

Recensioner just one year Permalink0
 
 
Författare: Gayle Forman
 
Utgivningsår: 2013
 
Serie: Just one day #2
 
Handling: 
Willem and Lulu shared one magical day in Paris. And then she was gone. Yet still, Willem feels they are fated to be together. And so he sets off around the world, hoping to find her.
   But as the months go by and Lulu remains elusive, Willem starts to question if the hand of fate is as strong as he'd thought...
 
Mitt omdöme:
Det var intressant att få läsa ett annat perspektiv på en berättelse jag tycker väldigt mycket om. Och jag gillade att få komma in i huvudet på Willem, även om jag nog föredrog Allyson i den första boken. Över lag kunde jag inte låta bli att jämföra med Just one day, och den här boken är lite tråkigare än sin föregångare. Missförstå mig rätt; jag tyckte ändå mycket om den. Jag kände bara att vissa bitar var utfyllnad på något sätt. Åtminstone i mitten av boken. Och jag tyckte att det var lite märkligt, och lite småtrist, att läsa något som man redan vet hur det kommer sluta.
 
En fin bok trots allt, och liksom med första boken tyckte jag väldigt mycket om att se utvecklingen hos huvudkaraktären. Att det handlar mer om Willem än om kärlekshistorian egentligen. Vad han vill, hans relation till sin mamma, att han kan landa någostans och inte bara flyta runt i världen. Och jag älskade att Shakespear återigen fick vara en stor del av berättelsen.
 
Språket är väldigt vackert, och jag vill verkligen läsa mer av Gayle Forman. Blev nästan sugen på att läsa om Just one day, för att få ta till mig berättelsen från Allysons perspektiv igen. Så det säger väl en del om hur mycket jag ändå tycker om Willems och Allysons historia? 
 
 

Bokrea 2015

Nytt och lånat bokrea 2015 Permalink2
Jag har varit och fyndat på bokrean! Var inne i affären i ungefär femton minuter, kände mig väldigt fokuserad när jag gick och plockade åt mig böckerna. Är väldigt nöjd med mina köp, men nu får jag ta och lägga band på mig ett tag framöver. Har blivit väldigt mycket bokköp den senaste tiden.
 
 
 
Frankenstein och Dracula blev jag jätteglad över. Bara 39 kronor styck, och i samma omslagsserie som min utgåva av The Great Gatsby. Gillar dessa omslagen väldigt mycket, ska bli kul att se hur jag gillar berättelserna också.
 
 
 
Britt-Marie hade jag hoppats hitta och blev superglad när den stod där. Tydligen var den bara på rea idag, eller åtminstone till det priset. Analfabeten som kunde räkna vet jag inte riktigt vad den handlar om, men jag gillade ju 100-åringen så den är säkert också bra.
 
 
 
Förra året köpte jag Jane Austens samlade verk på bokrean, och ångrade lite att jag inte snappade åt mig Shakespears också. I år hade samligsvolymerna andra omslag, men jag gillade den här väldigt mycket. Ska bli intressant att se hur jag klarar den Shakespearianska engelskan. Och slutligen var jag tvungen att plocka på mig Livet efter dig, efter att min syster har prisat den.
 
 
Har ni handlat än på årets bokrea?
Till top