biblioteket

Månadsupdate - September

Månadsupdate september Permalink0
     
 
Månadens bästa bok: Mörk ängel
Månadens sämsta bok: Ingen av böckerna har varit dålig denna månaden.
Månadens bästa karaktär: Karou
Månadens sämsta karaktär: Vet inte riktigt. Kanske Kapten Randall?
Antal lästa böcker: 7
Antal lästa sidor: 2422
 
Som sagt; inga dåliga böcker under September. Även om jag har tyckt om böckerna som jag har läst så har jag samtidigt inte riktigt kunnat fokusera. Jag har typ fyra böcker på gång samtidigt, vilket jag inte gillar. Vill helst läsa en bok i taget. Oh well. Hoppas på att avsluta dem så snart som möjligt och förhoppningsvis fortsätta läsa bra böcker under oktober.

Recension: Fantastic beasts & where to find them, Quidditch through the ages

Recensioner fantastic beasts & where to find them, quidditch though the ages Permalink0
 
Författare: Newt Scamander (JK Rowling)

Utgivningsår: 2001
 
Handling: 
A copy of Fantastic Beasts and Where to Find Them resides on almost every wizarding household in the country. Now, for a limited period only, Muggles too have the chance to discover where the Quintaped lives, what the Puffskein eats, and why it is best not to leave milk out for a Knarl.
 
Mitt omdöme:
Väldigt söt liten bok, där vi får lära oss mer om de olika varelserna i trollkarlsvärlden. Boken är uppbygd som ett register, där en kort text beskriver dessa varelser. Vad de äter, hur de ser ut, hur pass farliga de är. Jag gillade särskilt det av någon anledning. Det fanns en skala som angav varelsens grad av farlighet. Språket är rappt och ganska roligt på sina ställen, samtidigt som det är utformat som en faktabok. Harry Potter-karaktärernas anteckningar var nog det bästa av allt. Ibland blev texten lite småtråkig, eftersom varje informationsbit är utformat på ungefär samma sätt för varje varelse. Men allt som allt ett kul tillskott i min Harry Potter-samling
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Författare: Kennilworthy Whisp (JK Rowling)

Utgivningsår: 2000
 
Handling: 
Did you know that: there are 700 ways of committing a foul in Quidditch? The game first began to evolve on Queerditch Marsh - What Bumphing is? That Puddlemere United is oldest team in the Britain and Ireland league (founded 1163). All this information and much more could be yours once you have read this book: this is all you could ever need to know about the history, the rules - and the breaking of the rules - of the noble wizarding sport of Quidditch.
 
Mitt omdöme:
Det här var faktiskt sjukt intressant läsning. Det kändes faktiskt som en riktigt bok eller vad man ska säga. Jag gillade att få en inblick i Quidditch historia, och trots att jag vet att det inte är på riktigt så kan jag inte låta bli att nästan tro på det som står. Liksom Fantastic beasts var språket roligt och rappt, men den här boken var lite mer underhållande. Jag antar att det beror på att man faktiskt får läsa om händelser och historier, och inte bara uppspaltade egenskaper.
 

Födelsedagsböcker

Nytt och lånat födelsedag Permalink2
Igår fyllde jag år och min familj kom på besök och åt lite tårta. Jag tänkte visa de bokrelaterade presenter som de gav mig.
 
 
Av min syster fick jag en jättefin box som innehöll de här böckerna. Fantastic beasts & where to find them, vilken jag läser just nu, och Quidditch through the ages. Blev sjukt exalterad när jag öppnade paketet!
 
 
Min pappa gav mig ett presentkort på en lokal bokhandel, och självklart har jag redan satt sprätt på det mesta som fanns på det där kortet. Böcker jag har tittat på hur länge som helst, men inte köpt av någon anledning. 
Till top