biblioteket

Månadsupdate - mars

Månadsupdate bokblogg, böcker, mars Permalink1
    
 
Månadens bästa bok: Shadow kiss
Månadens sämsta bok: Kan inte bestämma mig mellan Alexander och Elsas värld, så de får dela på sista plats denna månaden.
Månadens bästa karaktär: Rose från Shadow kiss
Månadens sämsta karaktär: Elsa, irriterade mig oerhört mycket på henne.
Antal lästa böcker: 5
Antal lästa sidor: 1992
 
Har läst flera riktigt bra böcker i mars och läslusten har varit ganska hög under större delen av månaden. De senaste dagarna har den inte varit på topp dock, vilket säkert har bidragit till varför det har varit ganska tyst här på bloggen. Men men.
 
Glad påsk på er förresten! Hoppas att våren är här för att stanna. Satt ute på balkongen och läste lite i solen tidigare idag. Inte helt fel!

Recension: The lightning thief

Recensioner percy jackson, the lightning thief Permalink0
 
 
Författare: Rick Riordan

Utgivningsår: 2005
 
Serie: Percy Jackson and the Olympians #1

Handling: 
Percy Jackson is about to be kicked out of boarding school... again. And that's the least of his troubles. Lately, mythological monsters and the gods of Mount Olympus seem to be walking straight out of the pages of Percy's Greek mythology textbook and into his life. And worse, he's angered a few of them. Zeus's master lightning bolt has been stolen, and Percy is the prime suspect.
   Now Percy and his friends have just ten days to find and return Zeus's stolen property and bring peace to a warring Mount Olympus. But to succeed on his quest, Percy will have to do more than catch the true thief: he must come to terms with the father who abandoned him; solve the riddle of the Oracle, wich warns him of betrayal by a friend; and unravel a treachery more powerful than the gods themselves.
 
Mitt omdöme:
Jag är besatt av grekisk mytologi och kan inte fatta att jag inte har börjat läsa Percy Jackson-böckerna förrän nu. Den här boken är ju riktad till en något yngre publik, men jag tyckte otroligt mycket om den ändå. Den kan alltså läsas av folk i alla åldrar. Jag kände aldrig att Riordan underskattade sin publik, att han "dummade ner" språket eller något för att målgruppen är yngre.
 
Hela konceptet med gudarna och halvgudar (även om det inte är nytt på något sätt och vis) var väldigt bra upplagt med glimten i ögat. För det är en ganska lättsam ton när det kommer till små detaljer (som att Medusa säljer trädgårdstomar av sådana hon förstenat) och delvis i beskrivningar och dialoger också. Men det är ändå spännande och till och med ganska hemskt på sina ställen. 
 
Percy var en sådan karaktär som jag ser fram emot att få följa. Han är smart och vänlig och han driver berättelsen framåt på ett väldigt bra sätt. Han känns mogen för sin ålder och jag tyckte om hur mycket han brydde sig om sina vänner och sin mamma. De ställen där hans pappa var involverad (även om de var få) var några av mina favoritdelar att läsa. Annabeth och Grover tyckte jag också jättemycket om, de var roliga och väldigt lojala. 
 
Jag måste lägga lite band på mig själv, är nämligen väldigt sugen på att klicka hem andra boken i serien på en gång. Men jag får nog vänta lite. Det har inhandlats väldigt många böcker på sistone. Percy Jackson-serien tror jag definitivt kommer bli en av mina favoritserier.
 

Jag fyndade lite

Nytt och lånat allt jag säger är sant Permalink1
 
Jag har glömt att visa detta fyndet! I veckan var jag inne på Röda korset för att se om de hade några ramar i okej skick. Det hade de inte. Däremot hade de Lisa Bjärbos bok Allt jag säger är sant för 15 kronor. Kunde inte låta bli, fast jag egentligen inte ska köpa fler böcker på ett tag. Good times!
Till top