biblioteket

Månadsupdate: April

Månadsupdate Permalink0
     
 
Antal lästa böcker: 6
Antal lästa sidor: 1334
Påbörjade serier: -
Avslutade serier: -
Omläsningar: 2 - Weird things... och More weird things...
Bästa boken: Tror faktiskt att jag gillade #Girlboss mest.
 
En smått medioker läsmånad för min del, men det gör inte så mycket. Har gjort annat kul! Hur som helst håller jag på med flera bra böcker för tillfället, så jag ser fram emot att läsa klart dem.

Recension: #Girlboss

Recensioner #girlboss Permalink0
 
 
Författare: Sophia Amoruso

Utgivningsår: 2014
 
Handling: 
At seventeen, Sophia Amoruso decided to forgo continuing education to pursue a life of hitchhiking, dumpster diving, and petty thievery. Now, at twenty-nine, she is the Founder, CEO, and Creative Director of Nasty Gal, a $100+ million e-tailer that draws A-list publicity and rabid fans for its leading-edge fashion and provocative online persona. Her story is extraordinary—and only part of the appeal of #GIRLBOSS.
   This aspirational book doesn’t patronize young women the way many business experts do. Amoruso shows readers how to channel their passion and hard work, while keeping their insecurities from getting in the way. She offers straight talk about making your voice heard and doing meaningful work.
   She’s proof that you can be a huge success without giving up your spirit of adventure or distinctive style. As she writes, "I have three pieces of advice I want you to remember: Don’t ever grow up. Don’t become a bore. Don’t let The Man get to you. OK? Cool. Then let’s do this.”
 
Mitt omdöme:
Jag känner egentligen inte till Nasty Gal särskilt mycket. Jag vet att det är ett mode-företag and that's about it. Men den här boken har jag haft ögonen på ett tag ändå, den verkade intressant. Och jag är faktiskt lite förvånad över hur pass mycket jag tyckte om den.
 
Egentligen sägs det inte särskilt mycket om hur man bygger ett stort företag. Det är snarare en berättelse menad att inspirera andra. Det finns tips här och där i boken, men detta är ingen how-to om vi säger så. Det är mycket pepp och "you can do it if you put in the work". Vilket resonerar väldigt bra med mig som person. När boken var slut var jag fylld av inspiration och energi. 
 
Det var helt enkelt väldigt intressant att höra Sophias historia. Vad hon gjort för att lyckas. Hennes företagsfilosofi och så vidare. Språket är lättsamt och tempot är högt. En bok man kan ta sig igenom i en sittning. Jag kan absolut rekommendera ljudboken också, uppläsaren gjorde ett riktigt bra jobb.
 
Så om du är minsta intresserad av egenföretagande eller bara intressanta människor, borde du ge #Girlboss en chans. Helt klart värd att läsa!
 

Recension: Låt vargarna komma

Recensioner låt vargarna komma Permalink0
 
 
Författare: Carol Rifka Brunt

Utgivningsår: 2012
 
Handling: 
New York 1987. Fjortonåriga Junes morbror dör i aids. Han var den viktigaste personen i världen och hans död lämnar henne ensam och tyngd av sorg. Tills hon träffar Toby, en man som också sörjer Finn. Mellan honom och June växer en oväntad och annorlunda vänskap fram, en vänskap som får hemligheter som länge varit dolda att dras fram i ljuset. Och June lär sig saker om sig själv och sina närmaste som förändrar henne för alltid.
 
Mitt omdöme:
Det här var en bok jag förväntade mig att älska! Recensionerna höjer den till skyarna och jag hade verkligen sett fram emot att sätta tänderna i den. Men jag blev tyvärr ganska besviken.
 
Tempot är väldigt långsamt. Med största sannolikhet ett medvetet drag, någonting som ska ge läsare en chans att verkligen ta in varje ord. Men för min del funkade det inte. Det blev mest tråkigt. Och jag vet inte om det låg lite i översättningen. Att något av magin som så många verkar koppla ihop med den här boken försvann när vi kommit ifrån engelskan. Samtidigt tyckte jag inte att översättningen var dålig, allt flöt på bra och kändes naturligt liksom. Så kanske var det helt enkelt inte en bok för mig.
 
Karaktärerna var nog det jag (för det mesta) gillade med boken. June hade både sidor jag tyckte om och kunde relatera till, men sedan upplevde jag henne som ganska barnslig och naiv. Jag vet att hon bara är 14 år gammal, men ändå. Hennes relation med Greta var både lite irriterande och intressant. Hur de försökte hitta tillbaka till varandra för att bara gå om varandra hela tiden. Och jag tyckte om Toby. Hur han och June såg efter varandra.
 
Så ja. Jag vet inte. Jag tror absolut att många människor skulle kunna älska den här boken. Många gör det redan. Det gick bara inte riktigt hem för mig alltid. Men jag skulle gärna testa fler verk av den här författaren. Men då läser jag nog på engelska, mest för att jämföra upplevelsen.
 
Till top