biblioteket

Månadsupdate: november

Månadsupdate carry on, jane eyre, månadsupdate, the reptile room Permalink0
  
 
Månadens bästa bok: Carry on, tätt följd av Jane Eyre.
Månadens sämsta bok: Ingen dålig bok den här månaden.
Månadens bästa karaktär: Jane!
Månadens sämsta karaktär: Count Olaf.
Antal lästa böcker: 3
Antal lästa sidor: 1068 + ljudbok
 
NaNoWriMo har tagit upp större delen av min tid, men jag har lyckats läsa lite i alla fall! Bara bra böcker dessutom, så jag är nöjd.

Recension: The reptile room

Recensioner the reptile room Permalink0
 
Författare: Lemony Snicket

Utgivningsår: 1999
 
Serie: A series of unfortunate events #2
 
Handling: 
Dear Reader,
   If you have picked up this book with the hope of finding a simple and cheery tale. I'm afraid you have picked up the wrong book altogether. The story may seem cheery at first, when the Baudelaire children spend time in the company of some interesting reptiles and a giddy uncle, but don't be fooled. If you know anything at all about the unlucky Baudelaire children, you already know that even pleasant events lead down the same road to misery.
   In fact, within the pages you now hold in your hands, the three siblings endure a car accident, a terrible odor, a deadly serpent, a long knife, a large brass reading lamp, and the reappearance of a person they'd hoped never to see again.
   I am bound to record these tragic events, but you are free to put this book back on the shelf and seek something lighter.
   With all due respect,
   Lemony Snicket
 
Mitt omdöme:
Jag kände att en lässvacka var på ingång, så jag bestämde mig för att lyssna på bok nummer två i A series of unfortunate events, The reptile room. Och jag tror jag gillade den ännu mer än första boken. Kort och väldigt underhållande, perfekt när man bara vill ha någonting lättsmält. Den här boken var väldigt rolig och trots att syskonen blir utsatta för en hel del hemskheter, så var den lättsammare än dess föregångare. Som ljudbok funkar de här böckerna alldeles utmärkt dessutom.
 
Jag tycker man kommer närmare de tre syskonen i den här boken och jag börjar tycka väldigt mycket om dem. Att de alltid är där för varandra. Att de tror på varandra när ingen annan gör det. Uncle Monty var en kul karaktär också, en frisk fläkt på något vis. Jag tycker att Count Olaf är rätt trist egentligen, men han funkar ändå bra i berättelsen.
 
Språket är nog ändå det bästa med boken. Det är så rappt och kul! Jag skrattade rakt ut flera gånger. Och jag gillar också hur författaren liksom väver in lite mer avancerade ord och förklarar dem på ett ganska roligt sätt. 
 
The reptile room var precis vad jag behövde just nu. Är väldigt glad att jag har elva böcker kvar i den här serien att utforska.
 
 
Min recension av The bad beginnings

Winner of NaNoWriMo 2015!

Diverse nanowrimo Permalink1
 
 
Jag klarade det! Jag har vunnit NaNoWriMo för första gången! Är sjukt glad, kan knappt fatta det. 50027 ord landade kalaset på. Jag låter det vara så tror jag, även om jag egentligen har hela dagen imorgon på mig också. Men första utkastet på boken är ändå inte färdigt, skulle nog behöva skriva runt 20000 ord till innan jag kan börja redigera. Så om jag skriver några hundra ord extra imorgon spelar inte så stor roll för min del.
 
Det har varit galet kul att skriva i årets NaNo. Nog för att jag har haft dagar då jag inte har känt för det och har halkat efter. Men jag är väldigt stolt över att ha tagit mig i mål ändå! Månaden har gått riktigt fort och jag längtar redan till nästa november.
 
Här hittar ni min profil.
Till top