biblioteket

Månadsupdate: september

Månadsupdate månadsupdate Permalink0
     
   
 
 
Månadens bästa bok: Nimona, och de omläsningar jag gjorde.
Månadens sämsta bok: Frankenstein
Månadens bästa karaktär: Ballister Blackheart
Månadens sämsta karaktär: Han  
Antal lästa böcker: 9
Antal lästa sidor: 3067, samt en ljudbok
 
Det har varit riktigt roligt att läsa i september! Är himla glad att jag har klämt in hela tre omläsningar. För ett tag sedan, ganska länge sedan, tänkte jag att jag skulle läsa om hela Harry Potter-serien men läste bara första boken. Kände att det var dags att fortsätta nu. Och de två första böckerna i Engelsforstriologin var minst lika bra som första gången jag läste dem. Älskar verkligen de böckerna. Resten av de böcker jag hann med under månaden var övervägande bra. Gav upp Spökstaden av Ransom Riggs, känner inte alls för den. Så den får åka tillbaka till biblioteket, så får jag väl låna den igen om lusten skulle falla på.

Recension: Nimona

Recensioner nimona Permalink0
 
 
Författare: Noelle Stevenson

Utgivningsår: 2015
 
Handling: 
Nimona is an impulsive young shapeshifter with a knack for villainy. Lord Ballister Blackheart is a villain with a vendetta. As sidekick and supervillain, Nimona and Lord Blackheart are about to wreak some serious havoc. Their mission: prove to the kingdom that Sir Ambrosius Goldenloin and his buddies at the Institution of Law Enforcement and Heroics aren't the heroes everyone thinks they are.

But as small acts of mischief escalate into a vicious battle, Lord Blackheart realizes that Nimona's powers are as murky and mysterious as her past. And her unpredictable wild side might be more dangerous than he is willing to admit.
 
Mitt omdöme:
Jag visste egentligen ingenting om Nimona innan jag började läsa, mer än att folk verkar tycka väldigt mycket om den här boken. Hade väl egentligen inga superhöga förväntningar, mest att det är kul att upptäcka fler grafiska romaner. Men åh, vad jag älskade den!
 
För det första tycker jag väldigt mycket om tecknarstilen. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är jag gillar. Den känns egen på något vis. Lekfull, men samtidigt fin och effektfull.
 
Sedan har vi själva berättelsen då. Till en början tänkte jag att den mest var lite kul. Lättsam liksom. Och det är den genomgående, boken är väldigt rolig. Men allt eftersom får den ett fantastiskt djup som jag inte hade väntat mig. Det är riktigt spännande och rörande. Tyckte även att det var lite kul hur magi och vetenskap blandades. Också all den moderna tekniken tillsammans med en medeltids-liknande miljö.
 
Karaktärerna fullkomligt älskade jag, särskilt Ballister. Relationen som utvecklas mellan honom och Nimona var jättekul att få följa. Hur hon börjar som en smått irriterande sidekick, blir en vän och allt som händer där emellan och efter. Deras relation var så himla fin, och även tragisk. Ambrosius tyckte jag också väldigt mycket om. Hade gärna fått ännu mer backstory på honom och Ballister. Nimona själv var väldigt rolig, men även ganska opålitlig om man kan säga så. Men på ett bra sätt, det finns så många lager hos henne.
 
Den här boken är jag så jäkla glad att jag läste. En sådan bok jag riktigt satt och tryckte mot bröstet när jag var klar, för jag tyckte så mycket om den (bara jag som gör det?). Hade gärna läst tio böcker till om de här karaktärerna.
 

Födelsedagsböcker

Nytt och lånat födelsedag Permalink1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fyllde år i fredags och fick en massa fina böcker i present. Blev superglad, vet att min familj egentligen tycker det är rätt så tråkigt att jag bara önskar mig böcker i stort sett.
 
 
 
Båda mina föräldrar gav mig Norrsken av Frida Skybäck. Får ta och komma ihåg att inte ge dem samma lista på böcker jag önskar mig i framtiden, haha! Blev superglad i alla fall, är väldigt nyfiken på den här boken.
 
 
 
The outsiders och Nimona härnäst. Läste Nimona igår och fullkomligt älskade den. Recension kommer lite senare.
 
 
 
Darkfever ska bli väldigt kul att läsa, har hört massor av bra saker om den. Flickan från paradiset var en present från min pappas partner, aldrig hört talas om tidigare men det var en av hennes favoriter. Låter väldigt bra i alla fall.
 
 
 
Och slutligen fick jag den här fina lilla boken av min syster. Blev jätteglad! Har aldrig sett den här förut, men ser fram emot att prova den. Där är en massa små "skrivuppgifter" liksom inuti.
 
Har haft en superbra födelsedag med min fina familj. Ser fram emot att läsa alla de här böckerna!
Till top