biblioteket

Månadsupdate: Mars

Månadsupdate månadsupdate Permalink0
     
     
 
Antal lästa böcker: 12
Antal lästa sidor: 3217
Påbörjade serier: 3 - The Selection, Sagan om Isfolket, Charlotte Holmes.
Avslutade serier: 1 - The mortal instruments.
Omläsningar: -
Bästa boken: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar och City of heavenly fire får dela på första platsen tror jag.
 
Mars har varit ljudbokens månad för mig, har bara läst ut en enda fysisk bok. Har gillat att lyssna på böcker hur mycket som helst. Jag är en himla rastlös person, jag kan sällan sitta still längre stunder med en bok (då ska den vara riktigt bra). Så med en ljudbok i öronen kan jag multitaska så mycket jag vill. Tror dock att lyssnandet kommer lugna sig lite i April när det inte är riktigt lika nytt och spännande längre. Vill ju fokusera lite på mina fysiska böcker också.
 
Hur som helst har jag haft en riktigt bra läsmånad!

Recension: A study in Charlotte

Recensioner a study in charlotte Permalink0
 
 
Författare: Brittany Cavallaro

Utgivningsår: 2016
 
Serie: Charlotte Holmes #1
 
Handling: 
The last thing Jamie Watson wants is a rugby scholarship to Sherringford, a Connecticut prep school just an hour away from his estranged father. But that’s not the only complication: Sherringford is also home to Charlotte Holmes, the famous detective’s great-great-great-granddaughter, who has inherited not only Sherlock’s genius but also his volatile temperament. From everything Jamie has heard about Charlotte, it seems safer to admire her from afar.
   From the moment they meet, there’s a tense energy between them, and they seem more destined to be rivals than anything else. But when a Sherringford student dies under suspicious circumstances, ripped straight from the most terrifying of the Sherlock Holmes stories, Jamie can no longer afford to keep his distance. Jamie and Charlotte are being framed for murder, and only Charlotte can clear their names. But danger is mounting and nowhere is safe—and the only people they can trust are each other.
 
Mitt omdöme:
Jag var ganska exalterad över den här boken innan jag började läsa. Jag gillar Sherlock Holmes som karaktär, även om jag inte älskar historierna han lever i, och den här omarbetningen lät helt enkelt kul. Men jag föll i fällan  jag ibland faller i när det kommer till den här typen av böcker. För mordmysterier är inte min grej. Jag vet inte varför jag fortsätter läsa dem. De lyckas alltid dra in mig!
 
Missförstå mig rätt; den här boken var inte dålig. Den var välskriven och hade intressanta karaktärer. Men jag brydde mig helt enkelt inte. Storyn intresserade mig inte i det minsta, vilket jag tror beror på att det inte är en genre jag gillar. Om du däremot brukar tycka om mysterier kan jag tänka mig att du kan gilla den här boken. För min del kändes den utdragen, som om den var alldeles för lång.
 
Som sagt hade berättelsen intressanta karaktärer och de var anledningen till att jag fortsatte med boken. Charlotte var en spännande "uppdatering" av Sherlock och jag tror att hon var min favorit i slutändan. Hon är smart och kapabel, samtidigt som hon är sårbar och lite mer mänsklig än originalkaraktären. Jamie tyckte jag om för det mesta. Ibland blev han lite smått irriterande och självisk. Men jag gillade dynamiken dem emellan.
 
Men i slutändan kände jag att detta var en ganska medioker läsupplevelse. Helt okej, men jag kommer inte fortsätta med serien.
 

Recension: City of heavenly fire

Recensioner city of lost souls Permalink0
 
 
Författare: Cassandra Clare

Utgivningsår: 2014
 
Serie: The mortal instruments #6
 
Handling: 
Darkness returns to the Shadowhunter world. As their society falls apart around them, Clary, Jace, Simon, and their friends must band together to fight the greatest evil the Nephilim have ever faced: Clary’s own brother. Nothing in the world can defeat him—must they journey to another world to find the chance? Lives will be lost, love sacrificed, and the whole world change in the sixth and last installment of the Mortal Instruments series!
 
Mitt omdöme:
Egentligen borde jag nog låta den här boken smälta lite innan jag recenserar den, men nej. Jag vill skriva om den nu. Det känns lite konstigt att ha läst klart den här serien. Jag har inte älskat varje bok, har alltid tänkt att det är en serie jag tycker om men inte mycket mer än så. Men nu sitter jag här ändå och känner mig alldeles tom.
 
För när man nått den sjätte boken i en serie man tycker om så har karaktärerna och deras liv borrat sig in i en på ett sätt kortare serier eller ensamstående böcker inte alltid lyckas med. För man har spenderat så lång tid med dem liksom. Jag har stört mig på vissa karaktärer tidigare i serien, Clary och Jace främst. Men det gjorde jag inte i den här boken. Vet inte om det beror på att jag faktiskt har fäst mig även vid dem vid det här laget, eller om de bara helt enkelt inte var irriterande. Men resten av karaktärerna. Magnus, Alec, Isabelle och Simon. Fy vad jag kommer sakna dem. Jag är medveten om att den här recensionen antagligen snarare blivit mitt sentimentala pladder, snarare än en faktiskt recension. Bare with me. Jag är väldigt nöjd med var de alla till sist hamnade i alla fall. Deras slut kändes som ett tillfredställande sådant.
 
Själva berättelsen i den här boken gick väldigt fort fram. Inte på ett dåligt sätt. Men det kändes inte som att jag läste en bok på över 600 sidor om ni förstår hur jag menar. Vissa saker var väl en aning mindre intressant än andra, men på det stora hela är det en av de starkare berättelserna i serien. Jag gillar också att själva berättelsen liksom byggde upp för någon typ av fortsättning. Jag gissar att Lady Midnight som nyss kommit ut bygger vidare på vissa saker som händer i den här boken.
 
Nu vill jag sätta tänderna i The infernal devices. Är himla glad att Cassandra Clare inte slutat skriva om sina Shadowhunters än. För helt kommer jag inte behöva släppa den här världen än. Men jag känner mig ändå lite sentimental. Men glad. Det var ett väldigt bra avslut på en serie som betytt mer för mig än jag trodde den gjorde.
 
 
 
Till top