biblioteket

Bokiga nyårslöften

Diverse nyårslöften Permalink0
Förra året gjorde jag några nyårslöften inför 2013. Jag tänkte se om jag lyckades uppfylla dem. Så här såg de ut:
 

- För det första vill jag vända mig till biblioteket mer. För att ha en blogg som heter Biblioteket så lånar jag böcker pinsamt sällan. 

- Sedan vill jag läsa de olästa böcker jag har hemma. Jag nämnde för något inlägg sedan att jag hade ett projekt som jag skulle presentera senare, vilket har med detta löftet att göra.

- Det sista löftet handlar om att fortsätta och kanske till och med avsluta så många serier som möjligt (som jag redan har börjat på då).

 

Det första löftet har jag väl lyckats okej med. Jag har lånat fler böcker på bibliotek än tidigare, men inte så mycket som jag kanske skulle vilja.

Dessa eviga olästa böcker. Det där projektet var ju Projekt 5, vilket jag misslyckades ganska rejält med. Men jag har ändå inte haft lika många olästa böcker här hemma som jag hade under förra året, så det är väl en liten seger i alla fall.

Och som ni kanske läste i min årssammanfattning så avslutade jag hela två serier i år. Jag vet, hur hinner jag med allt? Så det kan man väl räkna som icke-uppfyllt då alltså. Men jag fortsatte i alla fall på en del serier.

 

Och inför 2014 då? 

- Jag vill fortsätta på spåret med de olästa böckerna. Men jag tänkte gå till väga på ett lite annorlunda sätt i år. Nämligen med en TBR-Jar! Eller som i mitt fall; en TBR-Skål. Jag har skrivit upp titlarna på mina olästa böcker på små lappar och lagt dem i en skål, och jag tänkte dra en eller två lappar i månaden. Kommer skapa en egen kategori för detta under januari.

- Mitt nästa löfte vet jag inte om jag kommer ta upp så mycket på bloggen, men det har med böcker att göra så jag inkluderar det ändå. Jag vill skriva mer! Efter NaNoWriMo la jag min berättelse på is, men påbörjade en helt ny historia. Jag vill få in någon slags rutin så att jag skriver lite varje dag.

 

Det är väl det jag hade tänkt mig. Har ni några nyårslöften inför 2014?

Årssammanfattning - 2013

Månadsupdate årssammanfattning 2013 Permalink0
2013 har gått sjukt snabbt. Det säger jag i och för sig varje år, men det har verkligen det! Bokmässigt har jag läst en hel del pärlor under året och det har varit otroligt roligt att blogga om alla bokiga saker jag funderar över. Tycker det bara blir roligare och roligare att skriva här på Biblioteket och jag vill bara passa på att säga tack till er som klickar er in här och läser!
 
Så, ska jag sätta igång med årssammanfattningen för 2013 då? 
 
De tio bästa böckerna (utan inbördes ordning):
 

     
      
 
 
Avslutade serier:
 
Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell
Engelsfors-triologin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
 
Nyupptäckta författare:
 
Jag har läst flera böcker av författare som jag aldrig läst tidigare under 2013, men jag inkluderar bara de som jag verkligen har älskat.
 
För det första har jag upptäckt hur mycket jag älskar Jonas Gardells böcker. Utöver TATUH-serien så läste jag även En komikers uppväxt, vilken jag tyckte om. Ska helt klart kolla in fler av hans verk nästa år.
 
Sedan har vi ju Rainbow Rowell. Om ni har läst min blogg de senaste månaderna har ni nog inte missat hur otroligt mycket jag älskar hennes böcker. Och då har jag ändå bara läst två av dem. Hon har snabbt blivit en av mina absoluta favoriter.
 
Böcker jag gav upp:
 
Vet inte om man kan säga att jag gav upp de här böckerna, för jag tänker läsa klart dem så småningom. Men de blev liksom liggande halvlästa.
 
  
 
Antal lästa sidor:
 
Under 2013 läste jag hela 18596 sidor!
 
Goodreads reading challenge:
 
Jag klarade min reading challenge att läsa 50 böcker den 13 december. Sedan dess har jag hunnit läsa ytterligare 3 böcker.
 
 
Nästa år tänkte jag försöka mig på 55 böcker.
 
 
Ja, det var väl det jag tänkte inkludera här. Mina bokiga nyårslöften får ett eget inlägg, så håll utkik för det om du är intresserad!

Månadsupdate - December

Månadsupdate månadsupdate Permalink0
      
 
 
Månadens bästa bok: Eleanor & Park var nog bäst denna månaden. Men Nyckeln och Spirit bound är inte långt efter.
Månadens sämsta bok: Ingen av böckerna var dålig, men The boy in the striped pajamas får det nog bli ändå.
Månadens bästa karaktär: Rose från Spirit bound. Älskar henne.
Månadens sämsta karaktär: Ja... The Fury kanske? Från The boy in the striped pajamas.
Antal lästa böcker: 7
Antal lästa sidor: 2745
 
Då var sista dagen på året här. December har bjudit på flera riktigt bra böcker och fler ska det väl förhoppningsvis bli under 2014. Titta gärna in lite då och då under dagen och även imorgon för recaps och bokiga förhoppningar inför det nya året.
Till top