biblioteket

BJVL: A natural history of dragons

Böcker jag vill läsa a natural history of dragons Permalink0
 
 
Såg en recension av den här boken här. Det var omslaget som fick mig att klicka på videon, tycker det är så jäkla snyggt! Killen som recenserar nämnde att den här boken är som om Jane Austen hade varit en fantasyförfattare i den Viktorianska eran. Jag är såld. Vad jag förstår är boken berättad som en memoar, där en kvinna berättar om sitt liv som en Drak-forskare. Jag vill definitivt läsa den här!
 

Recension: Hark! A Vagrant

Recensioner hark! a vagrant Permalink0
 
 
Författare: Kate Beaton
 
Utgivningsår: 2011
 
Handling: 
Hark! A Vagrant is an uproarious romp through history and literature seen through the sharp, contemporary lens of New Yorker cartoonist and comics-sensation Kate Beaton. No era or tome emerges unscathed as Beaton rightly skewers the Western world's revolutionaries, leaders, sycophants, and suffragists while equally honing her wit on the hapless heroes, heroines, and villains of the best-loved fiction.
 
Mitt omdöme:
Det här var precis min humor. Jag älskade hur Kate Beaton blandade historiska figurer och händelser, både riktiga och fiktiva, med sina serier. Tecknarstilen passar sjukt bra ihop med texten. Det är rappt och ibland otroligt löjligt, på ett bra sätt. Ansiktsuttrycken och kroppspråket hon lyckas skapa hos de här människorna gör varje seriestrip så otroligt mycket roligare. Bilderna förstärker verkligen texterna. Och texterna sedan, är sjukt underhållande. Hon skriver på ett sätt som nästan driver med historien. 
 
Det var en bra blandning av epoker och personer. Jag tror att de flesta känner igen åtminstone något som författaren tar upp. Och även om man inte känner till allt, vilket jag definitivt inte gjorde, så kan man ändå få sig ett gott skratt när man läser. Ett inslag jag gillade jättemycket var när hon gjorde seriestripar enbart baserat på bokomslag, det var jätteroligt.
 
Måste bara visa en serie som jag skrattade rakt ut när jag läste. Det är verkligen någonting jag skulle kunna göra. Och har gjort. Typ.
 
 
 

Böcker under granen

Nytt och lånat julklappar Permalink3
 
Hoppas ni alla har haft en riktigt bra jul! Min har varit väldigt mysig, god mat och trevligt sällskap. Jag tänkte visa de böcker jag fick av min fina familj i år. Hade glömt att jag önskade mig flera av dem, så blev väldigt glatt överraskad när jag öppnade paketen. 
 
Little Women är så sjukt fin, älskar det här omslaget. Och det ska bli väldigt spännande att se hur jag gillar The Cuckoo's Calling, det är ju inte en genre jag brukar gilla. Men det är ju samtidigt JK Rowling. Och Peter Pan! Hur fin?! Min kära syster gav den till mig, tror det är en av mina favoritklappar. Teckna steampunk är ju inte någon bok jag kommer ta upp här i bloggen och recensera direkt, men det är ju ändå en bok, så den fick vara med här ändå. Slutligen har vi Hark! A vagrant, som jag är ungefär halvvägs igenom. Väldigt underhållande än så länge.
 
Nu hoppas jag på en massa läsning under resten av min ledighet. Har inte haft energi till det den senaste tiden. Ska ta och göra lite frukost och fortsätta med Hark! A vagrant nu tänkte jag.
Till top