biblioteket

Recension: Tjäna pengar på Internet när du sover

Recensioner tjäna pengar på internet när du sover Permalink0
 
Författare: Anders Sjöberg

Utgivningsår: 2008
 
Handling: 
Anders Sjöberg kodade sin första webbsajt 1994 när han startade annonstidningen Lila Tidningen. Sedan 1999 har han arbetat heltid med internet och startat flera lönsamma affärsområden, däribland den välbesökta sajten Gravid.seI denna bok visar han på nio helt skilda områden där han idag tjänar pengar på sina internetföretag.Boken lämpar sig dels för de som är sugna på att skaffa sig en passiv inkomst och dels för de som på sikt hoppas kunna leva på sin nystartade internetverksamhet.Ytterligare en målgrupp är de personer som driver företag och är nyfikna på vad man kan förvänta sig av konkurrensen från de nya aktörer och marknader som uppstår via enkelheten med internet.
 
Mitt omdöme:
Efter att ha läst Quiet kände jag för lite mer facklitteratur och snubblade över den här boken. Den lät intressant och berör ett ämne jag tycker är spännande. Inte särskilt lång var den heller. Och det visade sig vara en riktigt intressant bok. 
 
Det bästa är hur handfast och konkret den är. Författaren ger exempel som är lätta att förstå och som i många fall är förankrade i verkligheten. Jag blev själv väldigt inspirerad och blev introducerad till flera nya sätt att tjäna pengar online. Jag visste väl att de fanns, men jag hade inte riktigt tänkt på dem som en möjlig inkomstkälla. Det fanns självklart avsnitt jag var mindre intresserad av också. En bok som tar upp så pass många områden lär ha en eller två som intresserar läsaren mindre än andra liksom. Och mot slutet tyckte jag att författaren fastnar lite i hans egna företaganden. Exempel från hans egen resa finns med utgenom hela boken, vilket är intressant och bra i de flesta fall. Men mot slutet kände jag att det blev lite mycket av den varan helt enkelt.
 
Jag har väl egentligen inte så mycket mer att säga om den här boken. Inspirerande, konkret och lätt att förstå summerar väl mina tankar om den. Värd att läsa om det är ett ämne du finner intressant.
 
Till top